Začátek sezony 2014

04.06.2014 14:45

Po zimní pauze, která se některým zdála být nekonečná, začali opět dlouho očekávané závody. 

Jako první jsme se  s mladými hasiči zúčastnili soutěže v Kyselovicích, kde byly na programu štafeta 4x60 a štafeta dvojic. 

Další závod čekal tentokrát na dospělé a to O Medlovské žabáka, kde se naše družstva umístila na konečném 2. a 3. místě v kategorii ženy. 

O týden později jsme změřili své síly s ostatními soupeři a to v Morkovicích

Hned v neděli jsme se s dětmi vydali do Bílan, kde odpoledne následovala i kategorie dospělých. Naši mladší žáci skončily na krásném 2. místě a odváží si první pohár z letošní sezóny. V kategorii mužů se představilo i družstvo mužů B v novém složení a Jirka Dostál se z koše, který dělal za starší žáky, přesunul na pravý proud.

Další soutěží byl dlouho očekávaný okrsek ve Zdounkách. Naše družstva suverénně zvítězila a odváží si tak nejen putovní pohár, ale po 2 neúspěšných letech i postup na okresní kolo.  

17. května byla důležitá sobota jak pro ty velké, tak pro ty malé. Konalo se totiž první kolo PHL v Počenicích, ale i Plamen dětí a dorostů. Požární útok vyšel našim mladým velmi pěkně a odnášeli si z něj 3. místo. Bohužel, i když průměrově skončily v Kroměříži na 6. místě, 22. místo z branného závodu a 10 trestných bodů za kroniku nás nakonec posunulo až na 9. místo z 19. V kategorii dorostenců a dorostenek nás reprezentovala zkušená béčkařka z B Kristýna Navrátilová, které se umístila na krásném 4. Místě a postup na kraj jí utekl opravdu jen o chloupek. V kategorii dorostenců byl naším zlatým želízkem Patrik Ševčík, který skončil na 1. místě a jede nás reprezentovat na krajské kolo. 

V Počenicích se i přes neustálé přeháňky během celého týdne konalo první kolo PHL, kde se naši kluci po prostřiku na pravém proudu umístili na 18. Místě z 26. Ženy si vedly o něco lépe a přes obtížné podmínky skončily ženy B na 5. místě a družstvo žen A na 9. místě a odnáší si nějaký ten bodík do PHL. 

Další týden se konala opět PHL, tentokrát v Ludslavicích, těžké terče daly zabrat nejednomu týmu a na celkovém pořadí bylo k vidění hned několik N, to však nebyl případ našich kluků, kteří i přes komplikace se spojkou na rozdělovači útok dokončily na celkovém 20. místě. Ženy B s prostřikem na levém terči skončily na 5. místě, následovány holkama z A, které skončily 6. místě taktéž s prostřikem na levém proudu. 

Poté přišla na řadu soutěž v Karolíně, která je u nás velmi oblíbená a kluci z A prolomili svůj nejlepší čas z Nové Dědiny a s výsledným 18,60 se umístili na krásném 5. místě (LP 18,11). Druhé závody měli za sebou i kluci z B a s časem 21,39 se umístili na 21. místě. Ženy z B se s časem 19,24 umístili na krásném 4. místě, bohužel ženy z A si po chybce na košíku odnesli 8. místo.  

A jak vypadá celkové pořadí v PHL?  Kluci na 9. místě, ženy A na 8 a B si stále drží krásné 3. místo.

Všechna videa najdete na : https://www.youtube.com/channel/UCRQmRmubDSKTOwzaS0yHSxA/videos?shelf_id=1&view=0&sort=dd

A fotky zde: https://lucija1.rajce.idnes.cz/